L’Ajuntament i el Club Joventut Badalona arriben a un acord per garantir el futur de la Penya

17 març 2017

El consistori i l’entitat esportiva anuncien una nova etapa de col·laboració que comportarà un major retorn social del club a la ciutat


L’Ajuntament i el Club Joventut Badalona arriben a un acord per garantir el futur de la Penya Dolors Sabater i Jordi Villacampa, a l'Ajuntament / D. Grau - CJB

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el president del Joventut Badalona, Jordi Villacampa, han presentat avui en roda de premsa l’acord assolit entre el consistori i el Club Joventut Badalona per garantir la viabilitat present i futura de la Penya.

L’alcaldessa ha explicat que el pacte al que s’ha arribat amb el club fuig de les fórmules que en el passat s’han buscat des de l’Ajuntament per ajudar la Penya i enceta una nova etapa de col·laboració. En aquest sentit, l’acord actual preveu una nova forma de relació amb la principal entitat esportiva de la ciutat que garanteix el seu futur i alhora aporta el màxim retorn econòmic, social i esportiu a la ciutat.

Dolors Sabater ha destacat que l’acord entre l’Ajuntament i el Club Joventut Badalona està basat en un compromís mutu que permet protegir a la Penya com a símbol d’identitat de la ciutat i falcar el present i el futur del club partint de la premissa de què el projecte és econòmicament viable. A la vegada, el club es compromet a incrementar la seva implicació amb la ciutat i a aportar un major retorn esportiu, i també social.

Per garantir les bases de l’acord, a partir d’ara comença una etapa de col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona i el Club Joventut que es concreta en l’entrada de l’Ajuntament de Badalona en el consell d’administració del club, la supervisió de la gestió del club i l’adquisició per part de l’Ajuntament  d’un equipament esportiu al barri del Mas-Ram que és propietat del club. El seu alt interès com a bé públic justifica l’adquisició d’aquest actiu. Així mateix, l’alcaldessa ha explicat que s’està acabant de lligar amb altres administracions altres acords de patrocini.

L’alcaldessa Dolors Sabater ha indicat que el pacte té serrells pendents de tancar i ha avançat que encara queda feina per poder materialitzar definitivament l’acord. Una de les mesures per assegurar l’acord i dotar-lo de major força seria aconseguir un pacte de ciutat, que l’alcaldessa ja ha demanat a tots els grups municipals i que es portarà al proper ple per ser validat, si és possible, amb unanimitat. L’acord també s’ha d’acabar de perfilar amb els serveis tècnics i jurídics municipals.

“La Penya és un dels principals símbols i imatges que ajuden a projectar Badalona a Catalunya i al món. Una imatge positiva, de talent i esforç de superació” ha assegurat l’alcaldessa per explicar la importància del pacte. “La Penya representa molts dels valors en els quals els badalonins i badalonines ens sentim identificats: treball des de la humilitat; senzillesa però màxima ambició; i tasca d’equip per superar reptes i dificultats. Això representa la Penya i en això Badalona s’hi sent representada” ha remarcat Sabater.

Per la seva banda el president del Joventut, Jordi Villacampa, ha subratllat la importància d'un acord que ha qualificat d’”històric, en la mesura que marca un punt d'inflexió” en la trajectòria de l'entitat. El mandatari verd-i-negre ha expressat el seu desig que tots els partits amb representació al consistori acabin sumant-se a una entesa que s'afegeix als altres acords que la societat ha tancat amb Hisenda i amb les entitats bancàries en les últimes setmanes, i que en conjunt garanteixen el futur del Joventut.

 

Celebració del 50è aniversari de la primera Lliga Nacional de Bàsquet

Durant l’acte, tant Sabater com Villacampa han aprofitat per recordar que aquest diumenge 19 de març es celebra el 50è aniversari de la primera lliga aconseguida pel Club Joventut Badalona al 1967. Per commemorar-ho, el club rendirà homenatge als integrants d’aquell mític equip abans del partit que enfrontarà el Club Joventut Badalona amb el FC Barcelona.


Twitter

Facebook

Carregant...